sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Uskomaton Hailuoto

Muutama viikko sitten vietin ystäväni kanssa viikonlopun Hailuodossa. Menimme sinne Bättre folk-festivaalin innoittamana ja se oli meille molemmille ensimmäinen kerta Hailuodossa. 
Aivan upea paikka; ihana rauha ja uskomattomat maisemat! 


Hailuoto on siis 990 asukkaan kunta, joka sijaitsee saaressa Oulun edustalla. Hailuotoon kuljetaan lautalla, joka sekin on jo jännä kokemus. Lasten kanssa täytyy ehdottomasti käydä Hailuodossa. 


Merenranta on tosi hieno ja pitkospuilla käveleminen niin rauhoittavaa. 
Nykyään tuntuu, että varsinkin lasten kanssa matkatessa pitäisi joka paikassa olla hirveästi aktiviteetteja, puistoja ja vempeleitä. Mutta olen aivan varma, että Hailuodossa lapset viihtyisivät ja tekemisen puute ei pääsisi yllättämään vaikkei siellä mitään härveleitä olekaan. 
Tekemistä löytyy kuitenkin, niin lapsille kuin aikuisillekkin!



Me yövyttiin reissullamme teltassa, mutta majoitusvaihtoehtojakin löytyy moneen lähtöön. On mökkejä, hotellia ja kievaria. 


Marjaniemessä sijaitsee ihana Ravintola Luoto, jossa herkuteltiin lounasta. Ylikypsää härkää, nam! Ja alkupalapöytäkin oli melkoinen. Plussaa siitä, että saarella käytetään paljon lähellä tuotettuja raaka-aineita! 




Hailuoto sopii kyllä varmasti monenlaisille matkailijoille! Se tarjoaa hyvät puitteet rentoutumiselle, reippailulle ja luonnossa liikkumiselle. Mukava vaihtoehto vaikka jollekkin ruuhkaiselle huvipuistolle.